Informatie voor ouders

Iedere ouder wil het liefst dat zijn of haar kind onbezorgd en vrolijk door het leven gaat. Gelukkig is dat vaak ook zo.
Soms krijgen kinderen te maken met een gebeurtenis of een (leer)probleem waardoor ze niet lekker in hun vel zitten.
Het zou kunnen zijn dat je kind hoogbegaafd of hoogsensitief is. Ook kan het zijn dat er geen aanwijsbare aanleiding is waarom kinderen zich niet goed voelen.
Als kindercoach kijk en denk ik mee met het kind, de ouders en eventueel de leerkracht. We ontdekken samen welke stappen er genomen kunnen worden om het probleem op te lossen of er mee om te leren gaan.

Door met verschillende vormen van spel bezig te zijn, te praten, te luisteren, te kijken en te voelen, (her)ontdekt het kind welke kwaliteiten het heeft en hoe hij of zij deze kan inzetten. Tevens leren kinderen hun eigen kracht kennen waardoor ze steviger in hun schoenen staan. Zo krijgen ze weer zelfvertrouwen en leren ze om hun eigen denken en handelen positief te beïnvloeden.
Ook kan het voorkomen dat je als ouder zoekende bent naar de juiste manier van opvoeden. Soms lukt het, ondanks alle inzet, gewoon even niet. Zonder oordeel kijk ik met je mee. Er is geen goede of foute manier…. wel is er een andere manier. Ik neem de regie niet over maar samen kijken we naar andere mogelijkheden.
De trajecten die ik aanbied zijn kortdurend en laagdrempelig en kunnen plaatsvinden in mijn praktijk of op school.

 

Ervaringen van ouders:

  • Na zoeken op internet kwam ik Kindercoach Leersaam tegen. De site sprak mij erg aan en daardoor heb ik een afspraak gemaakt. Tijdens de intake was er een klik en snapte jij gelijk waar mijn zorgen zaten. Je bekeek de situatie echt vanuit ons en vooral vanuit mijn zoontje en dat vond ik een erg prettige manier van benaderen. Mijn zoontje heeft 2 coachsessies bij jou gevolgd. Hij voelde zich direct op zijn gemak wat ik zelf erg bijzonder vond. In het spel en de vragen die jij stelde aan hem zorgde ervoor dat ik anders naar dingen ben gaan kijken en hebben de sessies vooral mij meer inzicht gegeven in hoe om te gaan met de emoties van mijn zoontje. Met hem ging het eigenlijk snel alweer goed. Ik blijf jou onthouden! Mochten wij in de toekomst weer hulp nodig hebben dan neem ik zeker weer contact met je op.
  • Mijn dochter gaat sinds juli met plezier naar LeerSaam, elke keer kijkt ze er naar uit om in gesprek te gaan met Wendy en ze heeft er veel baat bij. Zichtbaar opgelucht en ontspannen haal ik haar bij elke sessie weer op. Het is een gezellige praktijk, waar een ontspannen sfeer hangt en waar actief meegedacht wordt met de ouder om het kind zo goed mogelijk tegemoet te komen wanneer dat nodig is. Wendy is een meelevende en betrokken vrouw die haar vak verstaat.
  • Wendy Zomer van “kindercoachpraktijk Leersaam”, hebben wij leren kennen als een meedenkend en behulpzame coach voor zowel ons als onze dochter. Daarnaast zien wij dat onze dochter graag met Wendy samen werkt en met veel plezier en enthousiasme thuiskomt van haar sessies. Tevens boeken de sessies absoluut vooruitgang en hebben wij zeker geen spijt van onze stap om Wendy als kindercoach in te schakelen.

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest